Hlavní obsah

Kádr hokejistů Slovenska před MS doplnil také Ružička z Třince

Bratislava

Štefan Ružička z Třince byl zařazen do nominace hokejistů Slovenska v závěru přípravy na mistrovství světa v Praze a Ostravě. Český trenér Slováků Vladimír Vůjtek starší povolal třicetiletého Ružičku dodatečně, protože má zdravotní problémy jiný útočník Ladislav Nagy ze Slovanu Bratislava a jeho účast na šampionátu je nejistá.

Foto: Petr Rubal, Právo

Slovenský útočník Štefan Ružička posílí slovenskou reprezentaci.

Článek

"Proto jsme se rozhodli, že do týmu nominujeme Štefana Ružičku a budeme čekat, jak se vyvine Ladislavův zdravotní stav. Třinecký útočník byl v zápasovém zatížení, v mužstvu patřil mezi nejlepší hráče. V bodování play off celé české ligy skončil na pátém místě a ve svém týmu byl dokonce druhý nejlepší," řekl Vůjtek svazovým stránkám.

Do reprezentace, za kterou odehrál 42 zápasů a vstřelil 13 branek, se Ružička vrací po třech letech. "Jsem velice šťastný, že se mi trenéři ozvali a povolali mě. Vždy jsem rád reprezentoval Slovensko a těším se, že znovu obleču slovenský dres. Všechno se seběhlo rychle a je dobře, že jsme hráli s Třincem finálovou sérii na sedm zápasů a nevypadl jsem z tempa," uvedl Ružička, který hrál na MS v letech 2009 a 2011.

Lednová posila Třince ze Slovanu Bratislava je v osmadvacetičlenném kádru šestým krajánkem z české extraligy. Dalšími jsou jeho spoluhráč útočník Vladimír Dravecký, beci Marek Ďaloga, Juraj Mikuš s forvardem Martinem Réwayem ze Sparty a útočník Mário Bližňák z Plzně.

Reklama

Související témata: