Hlavní obsah

Škoda té první třetiny, litovali Slovinci po prohře s Ruskem

Ostrava

Hokejisté Ruska vyhráli i druhé utkání skupiny B světového šampionátu v ledním hokeji. Po výhře nad Norskem 6:2, si Sborná připsala body za vítězství 5:3 v utkání s houževnatým Slovinskem.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hvězdný ruský forvard Ilja Kovalčuk sleduje puk při vhazování.

Článek

Rusové se už rozloučili se zraněným Zaripovem, místo kterého trenér Ruska Oleg Znarok dopsal na soupisku Širokova. Poprvé do turnaje naopak zasáhlo trio z NHL Malkin, Kuljomin a Tarasenko. „Nebylo snadné nastoupit tak brzy po příletu, ale dopadlo to dobře," svěřoval se autor druhého ruského gólu Nikolaj Kuljomin.

Rusové velmi dobře začali, první třetinu díky brankám Kovalčuka, Kuljomina a Dadonova v přesilovce vyhráli přesvědčivě 3:0, pak ale polevili. „Slovinci vycítili šanci a byli nepříjemní. Nevypustili jediný souboj. To už nesmíme opakovat," vykládal po zápase útočník Viktor Tichonov.

Slovinci překvapili favorita především ve druhé třetině, kterou sice na střely prohráli, ovšem dokázali ji vyhrát na vstřelené branky. Barulina nejprve pokořil Kopitar, a poté i Pance. „Hráli jsme mnohem lépe, než včera. Měli jsme dobré šance, a kdyby se nám je dařilo lépe využít, mohlo utkání skončit možná jinak, než naší porážkou," litoval kouč Slovinska Matjaž Kopitar. „Škoda té první třetiny, pak už jsme hráli dobře," dodal slovinský útočník Rok Tičar.

Zatímco Rusové nastoupí ke třetímu utkání na turnaji už zítra proti USA, Slovinci budou odpočívat. V úterý se pak postaví Slovensku. „Po dvou těžkých zápasech si odpočineme a nabereme další síly. Čeká nás Slovensko, a zase to nebude snadné. Ale chceme už konečně zvítězit," dodal Tičar, pro kterého bude mít utkání proti Slovensku, díky jeho působení ve Slovanu Bratislava, zvláštní náboj. „Ve slovenském týmu je několik mých spoluhráčů a moc se na setkání s nimi těším. Nijak je na ledě nebudu šetřit, určitě se u mantinelu potkáme. Bude to velká zábava," smál se.

Reklama

Související témata: