Hlavní obsah

Kanada - Německo 10:0Demolice v kanadském provedení. Hall přispěl hattrickem, trefili se i Crosby a Giroux

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Crosby 1 : 0
9. Hall 2 : 0
17. Eakin 3 : 0
20. Eakin 4 : 0
23. Hall 5 : 0
25. Ekblad 6 : 0
28. Giroux 7 : 0
36. Ennis 8 : 0
40. Hall 9 : 0
43. Duchene (trestné střílení) 10 : 0
Záznam online reportáže

Kanadští hokejisté poslali vizitku domácímu celku, s nímž v pondělí změří síly na světovém šampionátu v Praze. Crosby a spol. ve svém druhém vystoupení na turnaji deklasovali celek Německa 10:0. Útočník Taylor Hall z Edmontonu přispěl k vysokému triumfu zámořského výběru hattrickem, zoufalému soupeři nepomohlo ani střídání brankářů. Javorové listy se šesti body a impozantním skóre 16:1 vévodí průběžné tabulce skupiny A před druhým Švédskem a třetí Českou republikou.

Foto: David W Cerny, Reuters

Kanaďan Taylor Hall čelí přesile německých hráčů.

Článek

V úvodní třetině měla vyloučené hráče jen Kanada, ve všech třech případech za útočné fauly. Jenže Němci branku favorita nejenže neohrozili, ale v závěru jedné z přesilových her pustili soupeře do přečíslení a brejk dvou na jednoho zakončil po přihrávce O'Reillyho kapitán Crosby. Vzápětí za 23 sekund zvýšil Hall a ještě do přestávky upravil Eakin skóre dvěma góly na 4:0.

Kanada nepolevovala ani v prostřední části a převahu brzy vyjádřila trefami Halla a Ebklada, načež gólman Endras přenechal místo mezi tyčemi Aus den Birkenovi. Ani náhradní brankář dlouho neodolal a už po třech minutách inkasoval z hole Girouxe a následně i Ennise. Poté nebyl kvůli postavení v brankovišti uznán gól Crosbymu, ale Hall záhy zkompletoval hattrick.

Slabý výkon Němců završil v čase 42:03 z trestného střílení Matt Duchene, který byl s jedním gólem a třemi přihrávkami nejproduktivnějším hráčem zápasu. Až v závěrečné části se více zapotil kanadský gólman Martin Jones, jenž si v této pasáži připsal deset z celkových 17 úspěšných zákroků. Ke změně už ale nedošlo a Kanaďané po sedmi letech potupili na mistrovství světa Německo dvouciferným debaklem. Němci jsou v tabulce s třemi body za výhru nad Francií čtvrtí.

Němci prohráli s Kanadou v roce 2008 v Halifaxu 1:10, ale to nebyl dosud poslední dvouciferný výsledek, který museli na MS strávit. Před třemi roky ve Stockholmu podlehli Norsku 4:12. Celkově to byl největší debakl na šampionátech od roku 2010, kdy naopak Norové v Mannheimu podlehli Kanadě 1:12.

Mistrovství světa v hokeji - skupina A (Praha):
Kanada - Německo 10:0 (4:0, 5:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Crosby (O'Reilly), 9. Hall (Eberle, Duchene), 17. Eakin (O'Reilly), 20. Eakin (Toffoli), 23. Hall (Duchene, Eberle), 25. Ekblad (Giroux, Wiercioch), 28. Giroux (Ennis, Savard), 36. Ennis (Giroux, Hamhuis), 40. Hall (Duchene, Muzzin), 43. Duchene z tr. střílení. Rozhodčí: Kubuš (SR), Olenin (Rus.) - McIntyre (USA), Šefčík (SR). Vyloučení: 3:1. Bez využití. Diváci: 15 046.
Kanada: Jones - Burns, Hamhuis, Savard, Wiercioch, Barrie, Muzzin, Ekblad - Spezza, Crosby, MacKinnon - Seguin, Ennis, Giroux - Eberle, Duchene, Hall - Toffoli, O'Reilly, Eakin - Couturier. Trenér: Todd McLellan.
Německo: Endras (25. Aus den Birken) - Krueger, Müller, Kohl, Goc, Koppchen, Krupp, Daschner - Wolf, Hager, Rieder - Pietta, Ehliz, Reimer - Plachta, Hospelt, Oppenheimer - Ullmann, Raedeke, Seidenberg - Kink. Trenér: Pat Cortina.

Reklama

Související témata: