Hlavní obsah

Slovensko - Norsko 2:3Slováci ztratili dvougólové vedení a na MS poprvé prohráli. Podlehli Norsku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Surový 1 : 0
22. Ďaloga 2 : 0
26. Nörstebö 2 : 1
36. Rosseli Olsen 2 : 2
42. Nörstebö 2 : 3
Záznam online reportáže

Ostrava

Tohle se výběru českého kouče Vladimíra Vůjtka nepovedlo! Slovenští hokejisté podlehli na mistrovství světa v Ostravě překvapivě poslednímu týmu skupiny B Norsku 2:3, nestačilo jim ani dvougólové vedení. Seveřané v třetí části díky druhé trefě obránce Mattiase Nörsteböho otočili skóre a získali první body na turnaji. Slovensko ve svém čtvrtém utkání poprvé nebodovalo a zkomplikovalo si boj o postup do čtvrtfinále.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Obránce Slovenska Marek Ďaloga (vlevo) a norský útočník Andreas Martinsen.

Článek

Vůjtek se přidržel úspěšné sestavy, která v závěru obrátila zápas se Slovinskem a kapitán Kopecký, který v jeho třetí třetině nehrál, zůstal překvapivě dokonce jen v civilu. A Slováci na čtvrtý pokus v Ostravě zažili, jaké to je otevřít skóre. Neobešli by se však bez důležité výpomoci gólmana Laca, který ve dvou norských přesilovkách zhatil velké příležitosti Martinsena a Roselliho Olsena. Vůjtkův úterní žolík Surový tak v 19. minutě ve hře pět na čtyři mohl zblízka dorazit Gáboríkovu střelu a opět rozjásal tribuny hojně obsypané slovenskými fanoušky.

Slovensko ani dnes nepředvádělo žádný oslnivý výkon, ale když ve 22. minutě Ďaloga dělovkou od modré čáry trefil levý horní roh norské branky, mělo nakročeno za zatím nejpřesvědčivější výhrou na turnaji. Děj ale zamotal Nörstebö, který v přesilovce také napřáhl od modré a puk se od tyče a Lacovy nohy dokutálel za brankovou čáru. Herně vyrovnané utkání i gólově vyvážil Roselli Olsen, který v 36. minutě opařil Slováky šťastnou trefou s tečí o soupeřova obránce.

To nejhorší ale na Vůjtkův tým spadlo v třetí části. Nörstebö ve 42. minutě další přesilovkovou bombou od modré čáry otočil skóre a Meszároš navíc záhy slovenskou snahu paralyzoval hloupým faulem a pětiminutovým oslabením. V závěrečném marném náporu, zvýrazněném přesilovkou i odvoláním brankáře, už Slováci duel nezachránili.

Mistrovství světa v hokeji - skupina B (Ostrava):
Slovensko - Norsko 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Surový (Gáborík, Hudáček), 22. Ďaloga (Mikuš, Tatar) - 26. Nörstebö (Hölös, M. Olimb), 36. Rosseli Olsen (Ask, Martinsen), 42. Nörstebö (Thoresen, Hölös). Rozhodčí: Stricker (Švýc.), Vinnerborg - Dahmen (oba Švéd.), Tošenovjan (ČR). Vyloučení: 5:5, navíc Bartovič 10 min., Meszároš (oba SR) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 8812 (vyprodáno).
Slovensko: Laco - Meszároš, Graňák, Jurčina, Sersen, Ďaloga, Mikuš, Baranka - L. Hudáček, Surový, Gáborík - Bartovič, Bližňák, Pánik - Jurčo, Viedenský, Tatar - Daňo, Lušňák, Dravecký - Miklík. Trenér: Vladimír Vůjtek.
Norsko: Haugen - Nörstebö, Hölös, Tollefsen, Trygg, Sörvik, Bonsaksen - M. Olimb, Thoresen, Ask - Rosseli Olsen, K. Olimb, Martinsen - Trettenes, Bastiansen, Forsberg - Roest, Röymark, Stene. Trenér: Roy Johansen.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články