Hlavní obsah

Obří olympijské kruhy se vrátily do Tokia

Tokio/Praha

Ikonické olympijské kruhy se v úterý vrátily do Tokia. Pořadatelé je během léta nechali odnést pryč z přístavu kvůli údržbě. Tehdy ještě nebylo vůbec jisté, jestli se obří konstrukce do japonské metropole vůbec vrátí. Jejich opětovné umístění na původní místo tak svým způsobem naznačuje, že svátek světového sportu by příští rok v létě v odloženém termínu měl skutečně proběhnout.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Obří olympijské kruhy rozzářily Tokio.Video: sntv

 
Článek

V létě nebylo vůbec jisté, zda roční odklad her bude stačit. Když obří konstrukce známých kruhů opouštěla své místo, mnozí si vůbec nebyli jistí, jestli se po údržbě a v plánovaném prosincovém termínu vrátí na své místo.

Pět propojených kruhů, které měří 15,3 metru na výšku a 32,6 metru na délku, se ale do přístavu přece jen vrátilo. Rozsvíceny teď budou každou noc až do zahájení her, které je naplánováno na 23. července 2021.

Jaká bude finální podoba her a jestli se na jednotlivá sportoviště podívají i diváci zatím není vůbec jasné. To, že tokijské hry se v létě ale skutečně odehrají, je i podle organizátorů čím dál pravděpodobnější.

Reklama

Související témata: