Hlavní obsah

Olympijskému turnaji golfistek hrozí kvůli bouřkám zkrácení na tři kola

Tokio

Olympijskému turnaji golfistek, ve kterém startuje i česká reprezentantka Klára Spilková, hrozí zkrácení na tři kola. Důvodem je nepříznivá předpověď počasí.

Foto: Andy Wong, ČTK/AP

Min Lee z Tchajwanu se schovává před sluníčkem. Deštník bude možná potřebovat také v sobotu, kdy se očekávají bouřky, uvažuje se také o zkrácení soutěže na 3 kola

Článek

Soutěž v Kasumigaseki Country Clubu v Tokiu by podle původního plánu měla skončit čtvrtým kolem v sobotu. Podle předpovědí však mají přijít bouřky.

"Informovali jsme hráčky, že možná budeme muset zkrátit turnaj na 54 jamek," citovala agentura DPA technickou delegátku turnaje Heather Dalyovou-Donofriovou s tím, že zatím není jasné, kdy o případném zkrácení organizátoři rozhodnou.

"V ideálním světě bychom o tom rozhodli ještě před tím, než se rozehraje třetí kolo. Nicméně doufáme, že se počasí zlepší a odehrajeme i poslední kolo," dodala Dalyová-Donofriová.

Golfistky dnes rozehrály druhé kolo, po prvním patřila Spilkové dělená sedmá příčka. Na vedoucí Švédku Madelene Sagströmovou ztrácela tři rány.

Reklama

Související témata: