Hlavní obsah

Golfistka Spilková se v OH turnaji drží za dvacítkou, vede Nelly Kordová

Aktualizováno

Golfistka Klára Spilková zahrála třetí kolo olympijského turnaje v paru, celkově má tři rány pod par a je na děleném 25. místě. Z prvního místa půjde do boje o zlato na hřišti v Kasumigaseki Country Clubu Nelly Kordová z USA díky skóre -15.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Česká golfistka Klára Spilková ve třtím kole olympijského turnaje v Tokiu.

Článek

Turnaj se může ale kvůli hrozícím sobotním bouřkám protáhnout do neděle a teoreticky by mohla být zlatá medailistka vyhlášena i po 54 jamkách, tedy po třech odehraných kolech.

Úvod třetího kola se české hráčce vydařil. Skórovala na páté a šesté jamce a v rozehraném kole se ocitla na desátém místě. "Od rána to lítalo fajn," pochvalovala si Spilková.

Foto: Darron Cummings, ČTK/AP

Američanka Nelly Kordová během třetího kola olympijského turnaje v golfu.

Na tříparové sedmičce ale zapsala bogey, další chybu přidala na jedenácté jamce. Měla pocit, že se začíná projevovat horko. "Cítila jsem únavu a neměla úplně synchronizovaný pohyb a mysl. Ale na druhou stranu jsem se krásně zachraňovala a dávala úžasný paty," řekla.

V závěru kola zahrála birdie na sedmnáctce, ale zpátky do paru se dostala po bogey na osmnáctce. "Osmnáctka byla dneska strašně dlouhá a bogey je v pohodě."

V sobotu mají první golfistky vycházet do finálového kola už v 6:30 ráno. "Což znamená vstávat tak ve tři, takže já teďka pojedu domů se vyspat," uvedla Spilková.

Světová jednička Nelly Kordová v třetím kole neskórovala tolik jako o den dříve. Na první devítce měla tři birdie a bogey a druhou obešla v paru. V čele pořadí má náskok tří ran před Aditi Ašokovou z Indie. Mezi čtveřicí na děleném třetím místě jsou mimo jiné s odstupem pěti ran Australanka Lydia Koová a Dánka Emily Pedersenová, loňská vítězka českého turnaje LET v Berouně.

XXXII. letní olympijské hry v Tokiu:
Golf:
Ženy - po 3. kole:
1. N. Kordová (USA) 198 (67+62+69)
2. Ašoková (Indie) 201 (67+66+68)
3. Greenová (Austr.) 203 (71+65+67), Inamiová (Jap.) 203 (70+65+68), Koová (N. Zél.) 203 (70+67+66) a Pedersenová (Dán.) 203 (70+63+70)
..25. mj. Spilková (ČR) 210 (69+70+71)

Reklama