Hlavní obsah

Hráli jsme proti favoritům olympiády, smekl Veselý před Francií

Tokio

Senzace se nekonala, ve svém druhém zápase na olympijském turnaji Češi francouzského favorita zaskočili jen trojkovou kanonádou v první čtvrtině. Pak už vývoj zápasu diktovali bronzoví medailisté z posledního mistrovství světa a zvítězili 97:77. Skupinou uzavřou svěřenci Ronena Ginzburga v sobotu od 14:00 SELČ duelem s USA.

Foto: Charlie Neibergall, ČTK/AP

Jan Veselý.

Článek
Fotogalerie

Francouzům s pětici hráčů s angažmá v NBA se musela točit hlava, jak přes ně létala jedna trojka za druhou. Celkem jich Češi v první čtvrtině nasázeli nevídaných osm z devíti střel a nad přemožiteli Američanů z úvodního duelu vedli 28:22.

„Zápas jsme začali dobře a závěr byl z naší strany také ok. Ale mezitím jsme udělali spoustu chyb a ztrát," zalitoval Ginzburg. Od konce první čtvrtiny už jeho svěřenci nepřidali žádnou trojku, pod košem dominoval pivot Utahu Rudy Gobert s devíti doskoky za první dvě čtvrtiny a Francouzi ještě do poločasu odskočili na jedenáctibodový rozdíl.

„Hráli jsme proti jednomu z nejlepších týmů v turnaji, favoritům na vítězství na olympiádě," tvrdil nejlepší český střelec Jan Veselý, který zaznamenal 19 bodů, ale i několik zbytečných ztrát. „Ale nevzdali jsme se a bojovali do konce, s takovou hrou jsme se sem kvalifikovali," cenil si koncovky, kdy Češi aspoň trochu zmírnili porážku na dvacetibodový rozdíl.

„Nebyl to náš nejlepší zápas. Máme problémy, o kterých nikdo neví, moc jsme tu netrénovali," prohlásil Ginzburg bez bližšího upřesnění. „Ale už jsme si několikrát dokázali, že zvládneme hrát s každým soupeřem," říkal kouč i s výhledem na sobotní duel s Američany, kteří smetli Írán 120:66. Ze tří skupin postoupí do čtvrtfinále vždy první a druhé týmy a dva nejlepší celky ze třetích míst.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články