Hlavní obsah

Odklad olympiády? Správný krok, hlásí Choupenitch. Za rok se tam sejdeme, věří

Praha

Starosti, že byl kvůli celosvětové pandemii koronaviru zrušen kvalifikační olympijský turnaj, může pustit český fleretista Saša Choupenitch z hlavy. O celý rok totiž byly ze stejného důvodu odloženy olympijské hry v Tokiu. „Osobně si myslím, že je to správně, na prvním místě musí být zdraví sportovců," svěřil se na svém facebookovém účtu nejlepší český fleretista.

Fleretista Choupenitch o odkladu olympiádyVideo: Alex Choupenitch

 
Článek

Svátek si musí užít nejen sportovci, ale i fanoušci na stadionech. Choupenitch věří, že odklad OH dává prostor pro možnost porvat se o místo v Tokiu v kvalifikacích, které se nyní hromadně rušily. „Věřím, že to bude udělané tak, aby ta kvalifikační kritéria byla co nejvíce fér pro všechny," prohlašuje.

Sám před pár dny odhalil, jak to vypadá s jeho přípravou v podmínkách okleštěných přísnými nařízeními souvisejícími s pandemií koronaviru. „Teď se můžu připravovat fyzicky, ale zanedlouho se to doufám změní a budu moct i šermovat," tvrdí na sociálních sítích. „Olympiáda prostě bude za rok a doufám, že se tam všichni uvidíme," dodává s optimismem.

Reklama

Související témata: