Hlavní obsah

Dokdy ještě? Čtyři jako Češi? Faux pas sníží Slovákům počet medailí v Tokiu na polovinu

Praha

Zatímco české výpravě předpovídá agentura AP na letních olympijských hrách v Tokiu tři zlaté a jednu stříbrnou medaili, Slovákům věští jedno stříbro a tři bronzy. Má to však jeden háček, ze kterého naši východní sousedé moc velkou radost nemají. Nebýt faux pas agentury AP, hovořila by prognóza jen o dvou cenných kovech...

Foto: Koji Sasahara, ČTK/AP

Medaile, o které se bude bojovat na olympiádě v Tokiu. Kolik jich získají čeští a slovenští sportovci?

Článek

Všechny čtyři slovenské medaile v japonské metropoli by podle odborníků AP měly přijít z vodních sportů - tři z vodního slalomu a jedna z rychlostní kanoistiky.

A zatímco s odhadem stříbra pro slalomáře Mateje Beňuše v kategorii C1 a bronzu pro čtyřkajak v rychlostní kanoistice ve složení Samuel Baláž, Erik Vlček, Csaba Zalka a Adam Botek lze maximálně jen polemizovat, nad zbylými medailovými tipy nejen fanoušci na Slovensku kroutí hlavami.

V AP si totiž spletli Slovensko (v angličtině Slovakia) se Slovinskem (Slovenia), takže slovenskou národnost v agentuře přisoudili i slovinským kajakářům Petru Kauzerovi a Evě Terčeljové, kteří by měli získat bronz v K1.

„Dokdy ještě? V medailové prognóze zařadili mezi Slováky i Slovince," stojí v titulku na portálu pravda.sk, který o záměně národností rovněž informuje.

Reklama

Související témata: