Hlavní obsah

Australský parkurový jezdec Kermond přijde kvůli užití kokainu o OH

Tokio

Australský parkurový jezdec Jamie Kermond měl pozitivní test na kokain a přijde o start na olympijských hrách. O výsledku analýzy vzorku A se dozvěděl ještě před odletem do Tokia a domácí svaz mu předběžně zastavil činnost.

Foto: ČTK/AP

Australský parkurový jezdec Jamie Kermond měl pozitivní test na kokain a přijde o start na olympijských hrách.

Článek

"Nesmí se účastnit žádných závodů podléhajících pravidlům WADA, a to včetně olympijských her v Tokiu, dokud platí předběžná suspendace," uvedl australský svaz v prohlášení.

Šestatřicetiletý Kermond měl pozitivní test při mimosoutěžní kontrole 26. června a nyní si může požádat o kontrolní analýzu vzorku B. O správnosti výsledku ale nepochybuje, uznal, že je zřejmě důsledkem rekreačního užití drogy na večírku.

"Jsem hrozně zklamaný a lituju toho, co se stalo. Přijímám plnou odpovědnost. Je mi líto, že jsem tolik lidí zklamal," uvedl Kermond, jenž byl jedním ze tří parkurových jezdců v devítičlenné australské reprezentaci v jezdectví.

Australský olympijský výbor se bude situací zabývat ještě dnes. Výprava jezdců se na odlet do Tokia teprve chystá, jejich koně už ale v Japonsku jsou.

Reklama

Související témata: