Hlavní obsah

Basketbalista LaVine prošel koronavirovým protokolem a může na OH hrát

Las Vegas

Americký basketbalista Zach LaVine prošel po preventivní karanténě úspěšně všemi zdravotními kontrolami a ve čtvrtek zamíří za první částí olympijského týmu do Tokia. Basketbalisté USA zahájí boje v základní skupině, v níž je čeká i česká reprezentace, 25. července duelem s Francií.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Americký basketbalista Zach LaVine prošel po preventivní karanténě úspěšně všemi zdravotními kontrolami a ve čtvrtek zamíří za první částí olympijského týmu do Tokia.

Článek

Po šestadvacetiletém LaVineovi se k americkému výběru připojí i finalisté právě skončené sezony NBA. Khris Middleton a Jrue Holiday z mistrovského Milwaukee a Devin Booker z Phoenixu poletí do Tokia v pátek soukromým letadlem.

Spoluhráč Tomáše Satoranského z Chicaga LaVine byl už třetím členem výběru trenéra Gregga Popoviche, který se za poslední týden dostal kvůli koronaviru do potíží. Hvězdný rozehrávač Washingtonu Bradley Beal musel tým kvůli covidu-19 opustit a o start v Tokiu přijde. Jerami Grant byl jako blízký kontakt čtyři dny v karanténě.

Reklama

Související témata: