Hlavní obsah

Austrálie - Japonsko 1:8Favorizované softbalistky Japonska a USA zahájily olympiádu výhrami

Fukušima

Po třinácti letech se vrátil softbal do olympijského programu a favoritky vstoupily do soutěže vítězně. Domácí Japonky si poradily s Austrálií jasně 8:1 a Američanky porazily Itálii 2:0.

Článek

Olympijské vítězky z Pekingu 2008 Japonky měly problém s Austrálií je v první směně. Nadhazovačka Jukiko Uenová naplnila mety a povolila soupeřkám jeden bod, ale pak už byla jistá. V útoku domácí hráčky ještě v dohrávce první směny vyrovnaly, od třetí do páté směny odpálily tři homeruny a utkání rozhodly předčasně rozdílem.

"Před zápasem jsem se snažila uklidnit a nebýt příliš nabuzená, že konečně začínáme a mám šanci zase stát na olympiádě v nadhazovačském kruhu," řekla devětatřicetiletá Uenová.

Bylo jí líto, že v hledišti pro 30 tisíc fanoušků bylo asi jen padesát lidí, členů týmů. "Chtěly jsme se ukázat před lidmi ve Fukušimě," připomněla obyvatele prefektury, v které před deseti lety udeřily zemětřesení a cunami, zničily jadernou elektrárnu a zabily přes 15 tisíc lidí.

Američanky se rovněž opíraly o zkušené nadhazovačky. Osmatřicetiletá Cat Ostermanová, zlatá medailistka z her 2004 v Aténách, udělala během šesti směn devět strikeautů a povolila Italkám jediný odpal. V poslední směně duel uzavřela třemi strikeauty rovněž levou rukou házející o tři roky mladší Monica Abbottová, která hrává japonskou ligu.

Olympijské hry v Tokiu:
Softbal - ženy:
Austrálie - Japonsko 1:8
Itálie - USA 0:2
Mexiko - Kanada 0:4

Reklama

Související témata: