Hlavní obsah

Novaku, je něco, co nedokážeš? Djokovič se pořádně natáhl

Tokio/Praha

Spousta tenisových hvězd se z turnaje na olympijských hrách v Tokiu odhlásila, srbská světová jednička však nikoliv. Novak Djokovič se chystal ke svému prvnímu zápasu proti Hugo Dellienovi z Bolívie nejen tréninkem s trojnásobným grandslamovým šampionem Andym Murraym...

Foto: Pool, Reuters

Světová tenisová jednička Novak Djokovič na OH v Tokiu chybět nebude.

Článek

Olympiáda spojuje sportovce z různých koutů světa i z různých odvětví, a to i v době covidové. Tak se stane, že v jedné posilovně se potká třeba tenisová světová jednička s belgickými gymnastkami.

Ne, to není začátek vtipu, ale realita. Djokovič tak předvedl, že by z fleku mohl startovat i v teplácích na kruzích. S gymnastkami si střihl výstavní provaz, kde už i při pohledu na něj mnohé pány musí zabolet v tříslech.

Srb se nepřipravuje jen v posilovně. Před svým prvním zápasem na letošních hrách trénoval i se svým rivalem z Británie, Andym Murraym. „Staří známí" z tenisového okruhu si společně zatrénovali v tenisovém parku v Ariake.

Britský tenista se dlouho potýkal se zraněními, ale podle svých slov je na olympijský turnaj plně připraven. Boj o své třetí olympijské zlato ve dvouhře odstartuje v neděli proti Felixi Augeru-Aliassimovi. Djokovič jde do hry už v sobotu kolem deváté hodiny našeho času proti Dellienovi z Bolívie. Z olympijských her má na svém kontě bronz z roku 2008.

Reklama

Související témata: