Hlavní obsah

Windsurfař Lavický se po třetím soutěžním dnu na OH posunul na 22. pozici

Tokio

Windsurfař Karel Lavický si po třetím soutěžním dnu olympijské regaty v Enošimě polepšil na 22. místo. Pětatřicetiletý českobudějovický rodák zaznamenal své dosud nejlepší dílčí výsledky v soutěži, v první dnešní rozjížďce byl devatenáctý a v druhé dokonce šestnáctý.

Foto: jachtingu svaz Patrik/Český Pollák, ČTK

Windsurfař Karel Lavický

Článek

"Dneska konečně dorazil ten správný stálý vítr z moře, který všichni celou dobu očekávali. Byl zatím nejsilnější během celého závodu. K tomu byly docela velké vlny jako pozůstatek tajfunu, který prošel včera kolem. Dobře jsem startoval, a tak byly i mé dojezdy lepší," uvedl Lavický v tiskové zprávě svazu jachtingu.

Lavický, jenž soutěží na své třetí olympiádě, se po volném dnu posunul v průběžném pořadí o dvě pozice. Celkově má 172 bodů a na první dvacítku ztrácí po devíti z dvanácti rozjížděk 23 bodů. Lavický vylepší své dosud nejlepší olympijské umístění, 31. pozici z Ria de Janeiro, neboť v Tokiu startuje jen 25 závodníků.

V průběžném vedení je stále trojnásobný mistr světa Kiran Badloe z Nizozemska, jenž vyhrál třetinu rozjížděk a má 26 bodů. Ve čtvrtek windsurfaři absolvují závěrečné tři rozjížďky a deset nejlepších postoupí do medailové jízdy, která je na programu v neděli. "Do finále už to nejspíš nebude, tak zkusím ještě aspoň kousek poskočit v pořadí," dodal Lavický.

Jachting:
Muži:
RS:X - po 9 z 12 rozjížděk:
1. Badloe (Niz.) 26
...22. Lavický (ČR) 172

Reklama

Související témata: