Hlavní obsah

Bikrosař Fields utrpěl při karambolu v semifinále OH krvácení do mozku

Tokio

Americký bikrosař Connor Fields utrpěl při těžkém pádu v pátečním semifinále olympijského závodu krvácení do mozku. Obhájce titulu strávil noc na jednotce intenzivní péče nemocnice v Tokiu, další potíže se ale neobjevily a lékaři ho dnes přeložili na běžné oddělení, kde ještě zůstane na pozorování. Informovali o tom zástupci amerického týmu.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Americký bikrosař Connor Fields utrpěl při těžkém pádu v semifinále olympijského závodu krvácení do mozku.

Článek

Fields měl ošklivý karambol hned v úvodu semifinálové jízdy a nejprve byl několik minut ošetřován přímo na trati. Poté byl odnesen na nosítkách a převezen do nemocnice. "Lékaři potvrdili, že došlo ke krvácení do mozku. Po noci na jednotce intenzivní péče se ale neobjevilo žádné další krvácení. Vyšetření neodhalila ani žádná další zranění," uvedli zástupci cyklistického týmu v prohlášení.

Informace potvrdila na facebooku i Fieldsova matka. "Poslední CT neodhalilo žádné další poranění mozku ani krvácení, takže mohl být přeložen z JIP na jiné oddělení, momentálně není potřeba žádná operace," uvedla. Dobré zprávy podpořil i Fieldsův otec. "Kognitivní funkce jsou v pořádku. Ví, kde je. Ví, kdy má narozeniny, poznává lidi," uvedl pro USA Today.

Fields patřil mezi hlavní uchazeče o zlato a už před karambolem měl jistý postup do finále. V něm nakonec kvůli zranění nemohl nastoupit, na olympijském trůnu ho vystřídal Niek Kimmann z Nizozemska.

Reklama

Související témata: