Hlavní obsah

Obhájci zlata Dánové jsou v semifinále olympijského turnaje házenkářů

Házenkáři Dánska porazili ve čtvrtfinále olympijského turnaje v Tokiu 31:25 severského rivala Norsko a coby obhájci zlata prošli do semifinále. Úřadující dvojnásobní mistři světa a šampioni z Ria se o finále střetnou s mistry Evropy Španěly.

Foto: Sergei Grits, ČTK/AP

Házenkář Jacob Holm z Dánska během čtvrtfinálového zápasu olympijského turnaje s Norskem.

Článek

Španělé prošli do semifinále po vítězství 34:33 nad vicemistry světa ze Švédska. Kontinentální šampioni přitom prohrávali v druhém poločase už 25:29, ale podařilo se jim vývoj obrátit a útočí na první olympijskou medaili od bronzu z roku 2008. Švédům nebylo nic platných 10 branek Hampuse Wanneho, v dresu vítězů trefil osm z osmi střel, z toho pět sedmiček, Aleix Gómez.

Francouzští házenkáři potvrdili roli favorita ve čtvrtfinále s Bahrajnem. Obhájci stříbra vyhráli jednoznačně 42:28 a zůstali ve hře o čtvrtou olympijskou medaili za sebou po titulech v Pekingu a Londýně a druhém místě v Riu. Jejich dalším soupeřem bude lepší z duelu Německo - Egypt, který dnešní čtvrtfinálový program zakončí.

Na hladkém vítězství šestinásobných mistrů světa se devíti brankami podílel nejlepší střelec zápasu Kentin Mahé. Dvěma brankami přispěl také hvězdný Nikola Karabatic, který v 37 letech startuje na páté olympiádě.

Dalšími soupeři Francie budou Egypťané. Mistři Afriky si ve čtvrtfinále poradili 31:26 s obhájci bronzových medailí Němci a zahrají si o první olympijskou medaili v házené v historii.

Házená:
Muži - čtvrtfinále:
Francie - Bahrajn 42:28 (21:14)
Španělsko - Švédsko 34:33 (18:20)
Dánsko - Norsko 31:25 (13:12)
Německo - Egypt 26:31 (12:16)

Reklama

Související témata: