Hlavní obsah

Šéf italských olympioniků odsoudil americké spekulace po Jacobsově vítězství

Předseda Italského olympijského výboru Giovanni Malago odsoudil spekulace o možném dopingu, které se po senzačním vítězství Lamonta Marcella Jacobse v běhu na 100 metrů na olympijských hrách objevily v amerických novinách. Šestadvacetiletý sprinter vyhrál v novém evropském rekordu 9,80 sekundy, přestože do této sezony nedokázal pokořit hranici deseti sekund.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Lamont Marcell Jacobs se zlatou olympijskou medailí

Článek

Washington Post napsal s odkazem na dopingové případy minulosti, že "historie atletiky vrhá podezření na náhlé a obrovské zlepšení". "Jacobs si zaslouží dávku pochybností, ale jeho sport ne," dodal americký list.

The Times uvedly, že temná historie atletiky poznamenaná dopingem "znamená, že příchod jakékoli nové hvězdy zalarmuje skeptiky.

Malago jakékoli provinění vyloučil. "Poznámky některých vašich kolegů jsou zdrojem velké lítosti a rozpaků ze všech úhlů pohledu," řekl rozhlasové stanici Rai Radio 1.

"V tomto případě mluvíme o sportovcích, kteří jsou podrobováni systematickým a každodenním antidopingovým kontrolám. Když překonáte národní nebo dokonce kontinentální rekord, toto číslo se zdvojnásobí, takže jde o mimořádný počet kontrol. Je to opravdu nepříjemné, když někteří nejsou schopni přijmout porážku," uvedl šéf italských olympioniků.

Americká sprinterská velmoc získala na stovce v Tokiu stříbro zásluhou Freda Kerleyho. Další finalista z USA Ronnie Baker skončil pátý.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články