Hlavní obsah

Hrozivý pád! Hvězdný desetibojař zůstal bezvládně ležet v písku

Tokio

Středeční olympijský desetiboj nabídl hodně nepříjemný moment. Belgický atlet Thomas van Der Plaetsen při druhém pokusu ve skoku do dálky ztratil kontrolu nad svým tělem a ošklivě dopadl hlavou do písku, kde zůstal bez hnutí ležet. Nakonec musel být odvezen na vozíku.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Belgický desetibojař Thomas Van Der Plaetsen se svíjí v bolestech.

Článek

Třicetiletý desetibojař van Der Plaetsen při druhém pokusu ztratil kontrolu nad svým tělem, a nekontrolovatelně dopadl hlavou přímo do písku. V ten moment se všem zúčastněným zatajil dech. Belgičan několik sekund jen ležel a v jeho tváři byla vidět bolest.

Zraněný atlet nebyl schopen chůze a s pomocí organizátorů a lékařů tak opustil olympijský stadion v Tokiu na invalidním vozíku. Podle prvních informací belgických médií utrpěl Thomas van Der Plaetsen blíže nespecifikovaná zranění stehna a kolena.

Pro mistra Evropy z roku 2016 to však nebyl první těžký moment v jeho kariéře. V roce 2014 byl pozitivně testován, ale jelikož si byl jistý, že žádné zakázané látky nebral, tak se nechal vyšetřit.

Foto: Morry Gash, ČTK/AP

Belgický desetibojař Thomas Van Der Plaetsen leží po pádu bezvládně v písku.

A diagnóza byla naprosto devastující. Lékaři mu zjistili rakovinu varlat. Vypadalo to na ukončení kariéry, ale i díky silné podpoře rodiny vše zvládl a o rok později vyhrál mistrovství Evropy v Amsterdamu.

Na další úspěch si však bude muset nějakou dobu počkat. Jeho naděje na olympijskou medaili z Tokia ve středu bohužel uhasla.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Belgický desetibojař Thomas Van Der Plaetsen musel být odvezen na invalidním vozíčku.

Reklama