Hlavní obsah

USA - Austrálie 4:3Divoká přestřelka o bronz. Z medaile se na olympiádě radují Američanky

Aktualizováno

Americké fotbalistky porazily na olympijských hrách v Japonsku v zápase o bronz 4:3 Austrálii a získaly první medaili od roku 2012. Po dvou gólech vstřelily Megan Rapinoeová a Carli Lloydová a Američanky si tak alespoň částečně spravily chuť po semifinálové porážce 0:1 s Kanadou.

Foto: Jack Gruber, Reuters

Fotbalistky Spojených států se radují z branky

Článek

Šestatřicetiletá záložnice Rapinoeová otevřela skóre v 8. minutě přímo od rohového praporku, rychle ale zareagovala nejlepší střelkyně australského týmu na olympiádě Samantha Kerrová.

Vedení Američankám vrátila v 21. minutě ranou z voleje Rapinoeová a v závěru poločasu se střelou na vzdálenější tyč prosadila Lloydová. Devětatřicetiletá fotbalistka, která se 312. startem za národní tým zařadila na druhé místo historických tabulek, krátce po přestávce stvrdila vítězství USA. Pouze Kristine Lillyová má na kontě více reprezentačních zápasů (354).

Za Australanky už pouze snížily Caitlin Foordová a Emily Gielniková. Australský fotbal, mužský i ženský, nadále čeká na první medaili z olympijských her. "Být tak blízko medaili je srdcervoucí, zvlášť, když jsme některé top týmy občas přehrávaly," uvedla obránkyně Steph Catleyová.

Kouč Vlatko Andonovski, který americké fotbalistky poprvé vedl na velkém turnaji, označil turnaj za obtížný pro jeho tým. "Byly tu těžké momenty. Začalo to skutečně špatně, první porážka (0:3 se Švédskem) se odrazila na zbytku turnaje. Ale jsem na hráčky pyšný, že soutěž zakončily takovým zápasem," řekl.

Reklama

Související témata: