Hlavní obsah

Golfistka Spilková začala olympijský turnaj skvěle! Vylepší umístění z Ria?

Golfistka Klára Spilková rozjela výborně olympijský turnaj. Česká profesionálka zahrála v prvním kole na hřišti Kasumigaseki Country Clubu v Tokiu dvě rány pod par a je na děleném sedmém místě. Na vedoucí Švédku Madelene Sagströmovou ztrácí tři rány. O druhou příčku se dělí s odstupem jedné rány světová jednička Nelly Kordová z USA.

Foto: Andy Wong, ČTK/AP

Klára Spilková vstoupila do golfového turnaje výborně

Článek

"Je to určitě fajn," uvedla šestadvacetiletá Spilková po prvním dnu. "Říkala jsem, kdyby to bylo do desítky, tak by to bylo skvělé. Beru to. Zůstávám ale uzemněná a chci hrát dál skvělý golf, který umím. Ale pořád je to golf, přijdou špatné rány, i ty dobré, záleží."

Před pěti lety skončila Spilková na hrách v Riu de Janeiro na 48. místě. V Japonsku chce umístění vylepšit a v prvním kole ukázala své schopnosti. Na první devítce dokázala na dvě bogey vždy zareagovat birdie a na druhé devítce zapsala dvě birdie.

"Přicházela jsem s otevřeným srdcem. Nevěděla jsem, co mě čeká i s ohledem na počasí. Jsme tady už týden, ale ráno bylo opravdu velké horko. Snažila jsem se zůstávat v přítomném okamžiku, nepřemýšlela jsem, co bylo a co bude. Spadlo mi pár krásných dlouhých patů. Za to jsem moc vděčná, tak dlouhé paty nepadají pokaždé, musíte mít den," usmála se.

V nabité konkurenci elitních golfistek je Spilková sedmá společně s dalšími osmi hráčkami. Skóre -2 po kole odevzdala například i obhájkyně zlaté medaile Korejka Pak In-pe.

Sagströmová, vítězka loňského turnaje LPGA v Gainbridge, na kterém si Spilková osmým místem vylepšila své maximum v americké sérii, ani jednou nechybovala a měla pět birdie. Kordová dala ještě o birdie víc, ale udělala dvě bogey. Na druhém místě je společně s Aditi Ašokovou z Indie.

XXXII. letní olympijské hry v Tokiu:
Golf:
Ženy - po 1. kole:
1. Sagströmová (Švéd.) 66,
2. N. Kordová (USA) 67 a Ašoková (Indie) 67,
...
7. mj. Spilková (ČR) 69.

Reklama

Související témata: