Hlavní obsah

Dopleteno! Olympijský vítěz si z Tokia odváží krom zlata i vlastnoručně uštrikovaný svetr

Tokio

Olympijskými hrami v Tokiu se doslova propletl sedmadvacetiletý britský skokan do vody Tom Daley. Se svým parťákem Mattym Leem se mu podařilo vybojovat zlatou medaili v synchronizovaných skocích a krom toho zvládl uplést několik módních kousků. Pletl všude, i na stadionu.

Foto: Antonio Bronic, Reuters

Pletu všude a pletu rád! Brit Tom Daley si z Tokia odváží dva suvenýry - svetr a zlatou medaili

Článek

Je to poněkud neobvyklé, ale je to tak. Britský olympionik Tom Daley je nejen skvělým sportovcem, který už získal třetí olympijskou medaili, po dvou bronzech tentokrát tu nejcennější, ale i šikovným pletařem. Jehlice s sebou nosí všude, i na olympijský stadion.

Více než jeho sportovní výkon zaujalo fanoušky jeho představení v hledišti, kdy neváhal a volné chvilky využil k pletení oblečku pro psí miláčky. Během olympiády však stihl uplést i stylový svetr s vlajkou Velké Británie nebo kapsičku na medaili.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tom Daley (@madewithlovebytomdaley)

"Když jsem se dostal do Tokia, chtěl jsem vytvořit něco, co by mi připomnělo olympijské hry, na které se budu v budoucnu ohlížet," napsal k videu, na kterém představuje olympijský svetr.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tom Daley (@madewithlovebytomdaley)

Daley neplete však jen tak pro nic za nic, nejen, že ho to neskutečně baví, ale podporuje tím i dobrou věc. Výtěžky z prodeje jeho pletených kousků putují na charitu The Brain Tumour Charity, která pomáhá lidem s nádorem na mozku. Na tuto diagnózu zemřel jeho otec Robert, v roce 2011, tedy rok před Daleyho debutem na olympijských hrách.

Reklama

Související témata: