Hlavní obsah

Larry Fitzgerald podepsal pohádkový kontrakt na 120 miliónů dolarů.

Podle mnohých odborníku nejlepší wide receiver v NFL Larry Fitzgerald se dohodl se svým zaměstnavatelem týmem Arizona Cardinals na osmiletém kontraktu ve výši 120 miliónů dolarů (50 miliónů dolarů garantovaných), čímž se stal jedním z nejlépe placených hráčů Národní fotbalové ligy a nejlépe placeným hráčem v historii Cardinals.

Foto: gettyimages.com

Larry Fitzgerald dokáže zachytit míč v každé situaci.

Článek

„Miluji tuhle hru již od svých sedmi let, vždy jsem se ji snažil hrát naplno,“ řekl na tiskové konferenci Fitzgerald. „Projednávat obchodní stránku věci je pro mě do jisté míry nepříjemné. Nicméně jsem velmi šťastný, že je to už za námi, chtěl bych poděkovat rodině Bidwillových (majitelé Cardinals), že jsme se bez problému dohodli.“

Prezident klubu Michael Bidwill (syn majitele klubu Billa Bidwilla) pronesl: „Věříme, že Fitzgerald ukončí svou kariéru jako Cardinal, nicméně doufáme, že to bude až za mnoho let.“

Arizona Cardinals si vybrala Fitzgeralda do svého týmu v 1. kole, jako 3. hráče celkově, během NFL draftu v roce 2004. Ve své dosud trvající sedmileté profesionální fotbalové kariéře pětkrát překonal hranici 1 000 zachycených yardů za sezónu, pětkrát byl vybrán do Pro Bowl týmu a třikrát do All-Pro týmu.

V sezóně 2008/2009 překonal řadu play-off rekordů a dovedl Cardinals do Super Bowlu XLIII, během kterého zachytil 7 přihrávek pro 127 yardů a 2 touchdowny, bohužel ani jeho úžasný výkon nakonec na zisk Lombardi Trophy nestačil. Cardinals podlehli v jednom z nejdramatičtějších finále všech dob Pittsburghu Steelers 23:27. Pittsburgh se tak radoval ze zisku šestého Super Bowlu – nejvíce v historii NFL.

Přestože v loňském roce patřila ofenzíva Cardinals po odchodu quarterbacka Kurta Warnera do sportovního důchodu k jedné z nejhorších v lize, Fitzgerald potvrdil své kvality a zachytil 90 přihrávek pro 1 137 yardů a 6 touchdownů. Arizona se umístila s bilancí 5:11 na posledním místě v divizi NFC West.

Larry Fitzgerald je spolu s Andre Johnsonem právem považován za jednoho z nejlepších wide receiverů v NFL.

Reklama