Hlavní obsah

Zemřel majitel Oaklandu Raiders Al Davis

nfl.cz

V sobotu 8. října 2011 přišla NFL o jednu ze svých největších legend. Ve věku nedožitých 82 let zemřel dlouholetý majitel Oaklandu Raiders Al Davis.

Foto: gettyimages.com

Majitel Oaklandu Raiders Al Davis.

Článek

Davis během 48 let získal s Raiders třikrát Super Bowl (1976, 1980, 1983), zaznamenal 28 vítězných sezón a je členem Fotbalové síně slávy.

„Al Davis miloval fotbal a měl neobyčejný vliv na celou tuhle hru,“ komentoval úmrtí Davise NFL komisař Roger Goodell. „Byl největší osobností Raiders a ovlivnil profesionální fotbal na všech úrovních. Zasloužený respekt, který si svou osobností vydobyl, byl nejvíce patrný, když mluvil. Každý vždy jeho slovům pozorně naslouchal. Zemřela skutečná legenda, jejíž památka a vliv na fotbal nebude nikdy zapomenut.“

Davis byl známý pro svou rebelskou povahu a jako muž, který definoval Oakland Raiders. Stříbrno-černá barva dresů a pirátské logo Raiders budou navždy symbolem Davisova celoživotního vzdoru proti autoritám, jak na hřišti, tak mimo něj.

Národní Fotbalová Liga přišla nejen o trenéra roku 1963, bývalého AFL komisaře, člena fotbalové síně slávy a majitele Oaklandu Raiders, ale především o člověka, který pomáhal fotbal budovat a o muže, který fotbalu zasvětil celý život.

Reklama