Hlavní obsah

Přestřelku v motorovém městě vyhráli Lions

nfl.cz

Quarterback Detroitu Lions Matthew Stafford hodil sice v úvodu nedělního utkání 2 interceptions, ale nakonec dokázal 5 touchdowny dovést Detroit Lions k vítězství nad Carolinou Panthers v poměru 49:35. „Poráželi jsme sami sebe díky turnoverům. Věděli jsme, že můžeme skórovat v druhém poločase, pokud udržíme míč na své straně," řekl Stafford.

Foto: gettyimages.com

Running back Lions Kevin Smith odehrál vynikající utkání

Článek

Detroit Lions (bilance 7-3) zaznamenali v druhém poločase pět touchdownů a stali se tak prvním týmem v historii NFL, jenž dokázal během sezóny zvítězit ve třech zápasech, ve kterých prohrával minimálně o 17 bodů. Během pozápasové tiskové konference pronesl hlavní trenér Lions Jim Schwartz: „Můžeme hrát tak dobře jako jakýkoliv jiný tým v NFL.“

Panthers (bilance 2-8) vedli v polovině druhé čtvrtiny o 17 bodů. V poločase byl stav utkání ještě 27:14 pro hostující tým, ale v polovině závěrečné čtvrtiny se Lions dokázali 21 body ujmout vedení v poměru 35:27. Nicméně Carolina dokázala v čase 4:59 sekundy vyrovnat stav utkání, a to 6yardovým touchdownovým během Cama Newtona a následným úspěšným potvrzením za dva body.

Avšak Matthew Stafford si opět vzal míč do svých rukou a vítězný drive Lions započal 30yardovou přihrávkou na Calvina Johnsona a o pár chvil později našel přesnou přihrávkou v endzóně svého tigh enda Brandona Pettigrewa. Cam Newton (22 z 38 přihrávek pro 280 yardů, 1 touchdown + 2 běhový touchdowny a 4 interceptions) hodil v zápětí z první akce interception a na hřiště šla opět ofenzíva Lions.

Running back Kevin Smith (140 naběhaných yardů, 2 touchdowny) korunoval o tři akce později svůj vynikající výkon a zároveň úctyhodný obrat Lions 19yardovým touchdownovým během. Detroit Lions tak nakonec v zápase, ve kterém padlo 84 bodů, zvítězili nad Carolinou Panthers 49:35. Zklamaný trenér Panthers Ron Rivera řekl ke konečnému výsledku zápasu: „Prohráli jsme jako tým. Pokud podáte ve druhém poločase stejně špatný výkon, jako jsme podali my, nemůžete skončit jinak než porážkou.“

Carolina Panthers se s bilancí 2-8 nachází na posledním místě divize NFC South, kterou vedou New Orleans Saints (bilance 7-3) před Atlantou Falcons (bilance 6-4). Detroit Lions (bilance 7-3) se dělí o druhou příčku s Chicagem Bears v divizi NFC North, kterou vedou obhájci Super Bowlu Green Bay Packers (bilance 10-0).

Reklama