Hlavní obsah

Joe Flacco se stal nejlépe placeným hráčem v historii NFL

Quarterback Joe Flacco se dohodl s Ravens na novém kontraktu. Podle zákulisních informací se jedná o šestiletý kontrakt na 120.6 miliónů dolarů, což dělá z Flacca nejlépe placeného hráče v historii NFL. Smlouva bude oficiálně podepsána až v pondělí.

Foto: gettyimages.com

Joe Flacco

Článek

Ravens si vybrali Flacca do svého týmu v prvním kole draftu v roce 2008. Během pěti sezón, které za Baltimore odehrál, se Ravens vždy probojovali do playoff. Dvakrát vyhráli divizi AFC North a třikrát se probojovali až do AFC Championship Game. V uplynulé sezóně se probojovali až do Super Bowlu, ve kterém porazili San Francisco 49ers. V tomto utkání zkompletoval Flacco 22 z 33 přihrávek pro 287 yardů a 3 touchdowny. Za tento výkon byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem Super Bowlu. Během celého play off zkompletoval 57,9 % přihrávek pro 1.140 yardů a 11 touchdownů, čímž vyrovnal play off rekord legendárního Joa Montany.

Během pěti sezón, které za Ravens odehrál, zkompletoval 60,5 % přihrávek pro 17.633 yardů, 102 touchdownů a 56 interceptions. V základní části uplynulé sezóny zkompletoval 59,7 % přihrávek pro 3.817 yardů, 22 touchdownů a 10 interceptions.

Flacco je jediným quarterbackem v historii NFL, který vyhrál během prvních pěti sezón v NFL alespoň jeden zápas v play off.

Reklama