Hlavní obsah

Dálkařský objev Echevarría se chystá na návrat do Birminghamu

Birmingham

Dálkařský objev roku 2018 Juan Miguel Echevarría se vrátí do haly, kde na začátku března překvapil triumfem na mistrovství světa. Dvacetiletý Kubánec se chystá v únoru závodit na mítinku v Birminghamu. Závěr venkovní sezony musel vynechat kvůli zranění, ale je připraven příští rok navázat na letošní skvělé výkony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kubánský dálkař Juan Miguel Echevarría

Článek

Echevarríova hvězda vylétla na halovém MS, kde překvapivě porazil favorizovaného Jihoafričana Luva Manyongu. Nepřestala zářit ani v létě. V červnu se ve Stockholmu blýskl veleskokem dlouhým 883 centimetrů, i když mu k němu pomohla lehce nedovolená podpora větru. Světovým tabulkám vládl regulérním výkonem 868 centimetrů.

Následující roky ukážou, zda byl Echevarría kometou jedné sezony, nebo může opravdu atakovat světový rekord Mikea Powella, jak mu mnozí předpovídají. "Rok 2019 je pro mě obrovsky důležitý. Potřebuji udržet dobrou formu a naladění počínaje kvalitní halovou sezonou přes celý dlouhý rok až k mistrovství světa," uvedl Echevarría na webu IAAF.

Na návrat do Birminghamu se těší. "Birmingham je město, které mi přirostlo k srdci, protože jsem zde získal svoji první velkou seniorskou medaili, což pro mě bylo opravdu úžasné," svěřil se.

Na mítinku v Birminghamu, který je součástí seriálu World Indoor Tour, by měla 16. února startovat i domácí hvězda Laura Muirová.

Reklama