Hlavní obsah

Radevičová kvůli dopingu rezignovala na post šéfky atletického svazu

Riga

Bývalá elitní dálkařka Ineta Radevičová kvůli problémům s dopingem rezignovala na post prezidentky Lotyšského atletického svazu. Rozhodla se tak jen pár hodin poté, co na veřejnost pronikla informace, že měla při zpětné kontrole vzorků z olympijských her v roce 2012 v Londýně pozitivní test.

Foto: Luc Gnago, Reuters

Ilustrační snímek.

Článek

Sedmatřicetiletá Radevičová se závoděním skončila právě po londýnské olympiádě, kde skončila čtvrtá jediný centimetr od medaile. Loni na jaře se stala šéfkou domácího svazu. Proti vědomému užití dopingu se ohradila.

"S ohledem na současnou situaci a abych svaz nevystavila žádnému riziku, rozhodla jsem se odstoupit," uvedla mistryně Evropy z roku 2010 dnes v Rize. Pozitivní test v Londýně měla na anabolický steroid oxandrolon a je provizorně suspendována.

Dálkařka s osobním rekordem 692 centimetrů má také stříbro z MS 2011 v Tegu. Z londýnské olympijské soutěže už byly diskvalifikovány kvůli dopingu čtyři další závodnice včetně dvou finalistek, původně páté Anny Nazarovové z Ruska a sedmé Nastassie Mironcykové-Ivanovové z Běloruska.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články