Hlavní obsah

Světovou šampiónku Rawlinsonovou nepustí zranění na olympiádu

SYDNEY

Úřadující mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Jana Rawlinsonová se kvůli zranění nezúčastní olympijských her v Pekingu. Ještě ve středu ráno se pětadvacetiletá atletka objevila v nominaci do olympijského týmu, ale krátce poté oznámila, že přetrvávající zdravotní potíže jí nedovolí v Číně startovat.

Článek

Po světové rekordmance Julii Pečonkinové z Ruska, kterou na OH nepustí problémy se srdcem, a Američance Lashindě Demusové, jež se coby majitelka nejlepšího času sezóny nekvalifikovala na domácím šampionátu, přišla tato disciplína o další prominentní závodnici.

Rawlinsonová vyhrála světové šampionáty v letech 2003, kdy se ještě pod jménem Pittmanová stala ve dvaceti letech nejmladší šampiónkou na této trati v historii, a 2007. Před Pekingem byla jednou z největších australských atletických nadějí na zlatou medaili. Minulý týden poprvé po devíti měsících závodila v Polsku a zdála se být na dobré cestě k uzdravení, ale přetrvávající potíže s palcem na noze, se kterým byla v lednu na operaci, atletce účast znemožnily.

"Nedokážu si vzpomenout, kdy naposled jsem ráno vstala a necítila velkou bolest," řekla Australanka. "Jsem velmi zklamaná, protože olympijské hry byly vždycky můj sen. Ale snažím se zůstat pozitivní a hledat další výzvy," dodala smutně atletka, jejíž kariéru provázejí zdravotní problémy opakovaně. Před čtyřmi roky v Aténách byla jednou z hlavních favoritek, ale tehdy obsadila až páté místo vinou zraněného kolena.

Reklama

Související témata: