Hlavní obsah

Bolt podle svého trenéra ještě není nejlepším sprinterem historie

KINGSTON

Usain Bolt podle svého trenéra Glena Millse ještě nemůže být označován za nejlepšího sprintera všech dob. Dvaadvacetiletý Jamajčan na olympiádě v Pekingu získal ve světových rekordech zlaté medaile na stovce, dvoustovce i ve sprinterské štafetě, ale kouči to nestačí.

Článek

"Jeho sprinterské vystoupení na olympiádě v Pekingu je nejkvalitnější ze všech, ale byla to jenom jedna soutěž. Chtěl bych, aby to podpořil dalšími výjimečnými výkony, než bude označován za nejlepšího na světě v historii. Chci od něj něco víc, protože teď je těžké s ním porovnávat jiné atlety z jiných dob," řekl Mills agentuře Reuters.

Po oslavách pekingského úspěchu, které podle kouče poněkud narušily atletův tréninkový režim, se už Bolt vrhl do přípravy na příští sezónu. "Trénink už začal, ale neustále ho přerušují jeho jiné povinnosti," posteskl si trenér. Doufá proto, že se situace změní po nedělním vyhlášení ankety nejlepšího světového atleta roku, v níž je Bolt jasným favoritem na vítězství. "Snad si po Monaku sedneme a naplánujeme jeho přípravu, abychom mohli být konkurenceschopní," uvedl Mills.

Halovou sezónu Bolt vynechá

Jeho svěřenec kvůli riziku zranění vynechá halovou sezónu a bude se soustředit na mistrovství světa v Berlíně. Mills si od něj slibuje další rekordy, ale za klíčovou považuje především vyrovnanost výkonů. Chce mu rovněž nastavit tvrdší pravidla, aby se neopakoval vypuštěný závěr z olympijské stovky, kterou Bolt navzdory oslavám na posledních metrech zaběhl ve světovém rekordu 9,69 sekundy.

Kouč si prý dobře uvědomuje, že Bolt bude v jiné pozici než letos; všichni ho budou chtít porazit. Za hlavní soupeře považuje nejen jiného Jamajčana Asafu Powella a Američana Tysona Gaye, ale také vycházející hvězdy Richarda Thompsona z Trinidadu a Tobaga a Američany Waltera Dixe a Wallace Spearmona.

Reklama