Hlavní obsah

Bolt věří, že dokáže zaběhnout dvoustovku pod 19 sekund

ŘÍM

Nejrychlejší muž planety Usain Bolt vidí své hranice možností hluboko pod současnými světovými rekordy, které vytvořil na olympijských hrách v Pekingu. Vytáhlý Jamajčan věří, že dokáže stovku zaběhnout za 9,58 sekundy a dvojnásobnou trať dokonce pod 19 sekund. V Číně získal zlaté medaile v časech 9,69 a 19,30, k prvenství pak dovedl i sprinterskou štafetu.

Článek

"Slyšel jsem trenéra (Glena Millse) mluvit o čase 9,58 jako o možném a věřím mu," citoval Bolta italský sportovní deník Gazzetta dello Sport, který dvaadvacetiletou atletickou hvězdu vyhlásil mužskou sportovní osobností roku. "Taky hovořil o tom, že mám na čas pod 19 sekund na dvoustovce. A Glen ví, co říká," dodal Bolt.

Neočekává však, že bude úplně neohroženým králem sprintu, protože počítá s útokem krajana Asafy Powella i amerického rivala Tysona Gaye. "Nebudu mít lehký život, ale o to větší to bude zábava," řekl Bolt.

V anketě italského listu za sebou nechal osminásobného vítěze z pekingského bazénu Michaela Phelpse a tenisovou jedničku Rafaela Nadala. Ženskou osobností roku byla vyhlášena světová rekordmanka ve skoku o tyči Jelena Isinbajevová.

Reklama