Hlavní obsah

Výškařka Marešová se Turínu už nesměje

PRAHA

Na začátku sezóny si výškařka Oldřiška Marešová prohlížela nominační kritéria pro halové ME v Turíně jen ze zvědavosti. „Zrovna teď mi kamarád připomněl, jak jsme se tehdy smáli tomu, že bych tam mohla jet,“ přiznává. Teď je to reálný cíl, na laťku v potřebné výšce 192 cm útočí celou zimu.

Článek

U 22leté skokanky nešlo před sezónou o přehnanou skromnost. V minulých letech se trápila. „Za posledních pět let jsem prošla snad všemi zraněními. Operace achilovky, potíže se zády,“ vypočítává. Přišly i okamžiky, kdy velký talent, jenž byl čtvrtý na MS do 17 let a šestý na juniorském MS, zvažoval konec kariéry. „Člověk tak přemýšlí, když má čtyřikrát za rok berle,“ přiznává.

Letos se tréninková partnerka Ivy Strakové a Svatoslava Tona opět našla. Na limit útočí stále. „O víkendu na Strahově už jsem jásala, ale laťka spadla,“ mrzí ji. Pár závodů ještě vynechala kvůli zkouškám na zemědělské univerzitě. „Aspoň dopadly dobře,“ usměje se. Za odměnu si ve čtvrtek v O2 Areně zaskáče i proti Vlašičové. „Podruhé v životě, těším se. A kdybych už měla limit z mistrovství republiky, byla by to paráda,“ zasní se.

Reklama