Hlavní obsah

V atletické Diamantové lize bude Řím, zbývá jedno volné místo

ŘÍM/OSTRAVA
Aktualizováno

V nové atletické Diamantové lize pro příští sezónu už je jen jedno volné místo, na které kandidují tři mítinky včetně ostravské Zlaté tretry. Patnáctým dějištěm, které se bude pyšnit soutěží s novým statutem v roce 2010, se totiž stal Řím. Oznámila to agentura Reuters s odvoláním na tiskovou zprávu pořadatelů.

Článek

Tradiční mítink Zlaté ligy zvaný Golden Gala je letos na programu 10. července, ale organizátoři oznámili, že v příští sezoně se termín posune na začátek června. Diamantová liga má nahradit dosavadní Zlatou ligu a závody Super Grand Prix.

O poslední, šestnácté místo v seriálu se uchází kromě Ostravy také Hengelo a Berlín, kde poslední ročník Zlaté ligy v neděli začal. "Zbývá ještě jedno volné místo a my se rozhodně budeme snažit ukázat, že si ho zasloužíme," prohlásil Miroslav Černošek za pořadatele Zlaté tretry, která se uskuteční v Ostravě ve středu.

Zlatá tretra má stále eminentní zájem se do nové soutěže dostat, protože pak bude mít snazší roli při vyjednávání s hvězdami o startu. "Bez statutu mítinku Diamantové ligy se za rok nebude dát dělat velká atletika," prohlásil manažer Zlaté tretry Alfons Juck. O místo v Diamantové lize usilují také Hengelo a Berlín.

Reklama