Hlavní obsah

Atletický fenomén Bolt v Ostravě nakupoval, pak hrál fotbal

OSTRAVA

V ostravském obchodním centru Avion působil vcelku nenápadně. Nejrychlejší muž planety a nejblyštivější hvězda Zlaté tretry Usain Bolt vyrazil na nákupy jen se svým britským manažerem Ricky Simmsem. „Žádný doprovod si nepřáli,“ informoval mluvčí mítinku Karel Tejkal. Odpoledne už jamajský světový rekordman v obou nejkratších sprintech zasvětil tréninku.

Foto: Drahoslav Ramík , ČTK

Usain Bolt v Ostravě

Článek

Na hlavní ploše vítkovického stadiónu zrovna probíhaly dětské závody Čokoládová tretra, a tak Bolt se svojí skupinkou musel vzít zavděk vedlejším rozcvičovacím stadiónem.

Nejprve se natáhl na přinesený masérský stolek, kde s ním dobrých 20 minut jeho fyzioterapeut cvičil. Pak s tréninkovými parťáky Forsythem a Brownem absolvoval několik stopadesátek. Bylo vidět, že do toho Bolt nedává vše, přesto všechny zaběhl v čase kolem 16,5 s. Svlečen do půl těla byl v dobrém rozmaru, se svými parťáky klábosil, často se smál.

Měl svůj klid, upřeně ho sledovalo jen pár dětí a bodyguard – muž v bílé košili a černých brýlích z něj nespustil oči. Na závěr tréninku si od dětí Bolt půjčil balón a zkusil si pár střel na bránu, hlavičkou zkoušel se střídavou úspěšností umisťovat centry.

V hotelu Atom tráví Bolt většinu času na pokoji, s ostatními chodí do společné jídelny. „Jen si teď objednal menu z nejbližší čínské restaurace, ale jinak nemá žádné speciální požadavky,“ říká manažer mítinku Alfonz Juck. V lobby hotelu se Bolt pozdravil i s Janem Železným. „Má pořád strašně rád auta a těší se na závody, vůbec se nezměnil,“ kvitoval nový ředitel mítinku.

Reklama