Hlavní obsah

Tyčkařky Morrisová a Nageotteová přeskočily na zahradě 481 cm

Praha

Americké tyčkařky Sandi Morrisová a Katie Nageotteová se při netradičním závodě v Greenville blýskly výkonem 481 centimetrů. Dostaly se tím do čela letošních světových tabulek, které jsou zatím chudé vzhledem k rušení soutěží kvůli pandemii koronaviru. Byly by ale v elitní desítce i v loňské úplné sezoně. Devět tyčkařek závodilo na zahradě rodného domu vicemistryně světa Morrisové, která zde společně s otcem vybudovala regulérní sektor.

Foto: Sport.cz

Sandi Morrisová se blýskla parádním výkonem

Článek

Morrisová zdolala 481 centimetrů napoprvé a vyhrála, protože Nageotteová byla úspěšná až na druhý pokus. Tyčkařky byly rády za možnost zazávodit si, i když musely kvůli restrikcím ve Spojených státech amerických improvizovat.

"Pořád můžeme mít sezonu na dráze posunutou do podzimu, takže chci být ve formě. Chci na tom být špičkově, proto jsem si pozvala jednu ze svých největších soupeřek Katie Nageotteovou. Jsem naprosto nadšená, protože jsme obě skočily světové maximum. Ten večer nemohl být lepší," pochvalovala si Morrisová pro Greenville News.

Vzhledem k omezením nebyl závod přístupný široké veřejnosti, ale podle odhadů z místa ho sledovalo asi 150 lidí ze sousedství.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články