Hlavní obsah

Záhada plzeňského stadionu. Plná tribuna vzbudila nadšení i údiv

Plzeň

Nejen pro sport temná doba jako by byla zapomenutá, o víkendu při atletice v Plzni si fanoušci mohli připadat jako za starých dobrých časů. Skvělým výkonům na dráze při mistrovství republiky totiž aplaudovala takřka zaplněná tribuna bez viditelných omezení. Jak je to možné?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

I Barboru Malíkovou hnala do cíle zaplněná tribuna.

Článek

Tenistky hrají na pražské Štvanici bez diváků i píšících novinářů, stejný scénář měla také víkendová Grand Prix motocyklů v Brně. Fotbalové kluby zase vymýšlejí, jak dostat diváky na stadion v rámci vládních nařízení, tedy v maximálně pěti oddělených sektorech po 1000 divácích s tím, že mezi nimi bude vždy volné sedadlo, nebo řada, pokud nejsou členy rodiny.

Mnohé tak zaskočily fotografie ze stadionu v plzeňských Skvrňanech, kde diváci seděli vedle sebe. Na jednu stranu se objevovaly pochvalné reakce, že díky atletice sport opět naplno ožívá, další ale poukazovaly na nejednotný metr, kdy pořadatelé v jiných místech a v jiných sportech musejí investovat do mnohem přísnějších opatření.

Pořadatelé se dušovali, že všechna opatření dodrželi a sedadla jsou dostatečně daleko od sebe s tím, že vše posvětila i hlídkující policie.

Na stadionu mohlo být maximálně 2000 diváků ve dvou sektorech: tribuna pro zhruba 790 diváků a místa k stání. Tyto sektory byly skutečně oddělené, byť vstup do prostoru areálu byl společný.

„Měli jsme výhodu, že jsme měli zvolenou Plzeň, kde tribuna splňuje limit. Prodávali jsme 1400 lístků, což bylo v rámci opatření do 2000 lidí celkově. Kdybychom měli stadion větší, museli bychom prodávat jen tuhle kvótu a vypadalo by to jinak. Zrovna tady jsme se docela dobře trefili,“ pochvaloval si předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník.

Ředitel Krajské hygienické stanice v Plzni Přemysl Tomašuk ale v rozhovoru pro Lidovky.cz tvrdí, že s ním ani jeho kolegy zástupci pořádajícího plzeňského klubu akci neřešili, byť ti si stojí za svým.

„Určitě nebyly dodrženy rozestupy, protože lidi jsou normálně za sebou. Pokud by přišel nějaký podnět a šetřili bychom to, pro lepší posouzení bych si vyžádal záznam z České televize,“ uvedl Tomašuk.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články