Hlavní obsah

Semenyaová: Jsem dobrá ve všem, možná ukončím běžeckou kariéru

PRAHA

Úřadující mistryně světa v běhu na 800 metrů, Caster Semenyaová, se zlobí na Mezinárodní atletickou federaci (IAAF). Podle posledních informací začíná devatenáctiletá atletka pochybovat o pokračování své kariéry. "Běh pro mě nic neznamená. Opravdu, vůbec nic," citoval slova běžkyně internetový portál orf.at.

Foto: Themba Hadebe, ČTK/AP

Caster Semenyaová se zlatou medailí z mistrovství světa

Článek

Aféra kolem jihoafrické běžkyně Caster Semenyaové se táhne už od loňského srpnového světového šampionátu v Berlíně. Tam Semenyaová senzačně ovládla finále osmistovky, když si v čase 1:55,45 doběhla pro zlatou medaili. Tehdy však také začaly všechny spekulace o jejím pohlaví...

Semenyaová po svém vítězství musela podstoupit testy pohlaví. Jejich výsledky však dosud nejsou známé a devatenáctiletá atletka do jejich zveřejnění nesmí závodit. Podle Mezinárodní atletické federace (IAAF) budou známy až v červnu. A tak není divu, že je úřadující mistryně světa nazlobená a dokonce začíná uvažovat o konci kariéry.

"Běh už pro mě nic neznamená. Opravdu, vůbec nic," prohlásila na středečním setkání s novináři. O své budoucnosti se Semenyaová rozhodne bez ohledu na výsledky testů. "Když jsem začala s atletikou, byla jsem to já, kdo se rozhodl běhat. IAAF může přijímat svá rozhodnutí. O tom, jestli budu pokračovat, se ale rozhodnu já. V tuto chvíli ale ještě nekončím."

"Sport je něco, co se nedá dělat celý život. Studuji a jsem dobrá ve všem, do čeho se pustím. Mohu prohlásit, že atletika u mě není na prvním místě," uzavřela Caster Semenyaová.

Reklama

Související témata: