Hlavní obsah

Kluci mi přišli rozčarovaní, že tu jsem, usmíval se Šebrle

PAŘÍŽ

V Paříži Romana Šebrleho uctívají jako legendu. Byl hostem oficiální tiskové konference před šampionátem, i soupeři k němu vzhlížejí s úctou. Vždyť někteří jsou o 16 let mladší než on, druhému nejstaršímu závodníkovi v poli halového mistrovství Evropy je o osm méně. „Z některých kluků jsem vypozoroval takové malé rozčarování, že tu jsem,“ usmíval se 36letý Šebrle.

Foto: Dominic Ebenbichler , Reuters

Radost Romana Šebrleho

Článek

V sobotu a v neděli chce ale v hale Bercy dokázat, že do starého železa rozhodně nepatří. Vždyť do sedmiboje vstupuje jako lídr kontinentálních tabulek. „Ti kluci vědí, že se mnou musí počítat. Cítím se dobře, horší než na republice to určitě nebude,“ je přesvědčený olympijský vítěz z Atén. V pražské Stromovce při domácím šampionátu nasbíral 6117 bodů.

Bercy uvidí až při závodě

Halu Bercy zevnitř uvidí poprvé až při závodě. „Chtěl jsem tam jít v pátek na rozcvičovák, ale bohužel tam pouštěli jen ty, co ten den závodili. Tak jsem jel do tréninkové haly v institutu INSEP a to je neskutečný areál,“ obdivně pokyvoval hlavou nad rozlehlým sportovním centrem.

V hotelu Novotel Paris Est má pokoj sám pro sebe. „Vzal jsem si sem nějaké filmy nebo hraju na počítači. Teď jsem si nainstaloval hru Moskva 2033, fajnšmekři budou znát,“ tajemně se usmíval.

Závod pro pětinásobného medailistu z halového ME začíná v sobotu v 9 hodin šedesátkou, jeho rodina bude sledovat závod jen v televizi, přímo v hale ale bude jeho rádce Robert Změlík, jenž tu před čtrnácti lety vybojoval světový titul.

Reklama