Hlavní obsah

Překážkářka Rollinsová-McNealová dostala pětiletý trest za doping

Olympijská vítězka v běhu na 100 metrů překážek Brianna Rollinsová-McNealová z USA byla potrestána pětiletým zákazem startu za porušení dopingových pravidel. Oznámila to dnes Jednotka pro bezúhonnost atletiky (AIU), jejíž trest je až do rozhodnutí Sportovní arbitráže CAS dočasně pozastaven.

Foto: Twitter @ChrisChavez

Americká překážkářka Brianna McNealová dostala pětiletý zákaz startu za porušení antidopingových pravidel.

Článek

Devětadvacetiletá atletka, která triumfovala na olympijských hrách 2016 v Riu de Janeiro a má i titul mistryně světa z roku 2013, byla obviněna z neoprávněného zasahování do procesu získávání výsledků. Podle dopingového kodexu se může závodník takového prohřešku dopustit například manipulací s identifikačními čísly na formuláři o dopingové kontrole během testování.

Rollinsová-McNealová, která má závodní činnost zpětně pozastavenou od loňského srpna, se proti tomu odvolala k CAS. Ta musí o jejím odvolání rozhodnout do začátku olympijských her v Tokiu, do té doby může Rollinsová-McNealová startovat v americké kvalifikaci.

Rollinsová-McNealová už měla v minulosti problémy kvůli porušení pravidel o hlášení pobytu. Během roku 2016 po zisku olympijského zlata nebyla třikrát za sebou zastižena k testování a dostala roční zákaz startů.

Reklama