Hlavní obsah

Pražský maraton se kvůli koronavirovým omezením nepoběží ani v říjnu

Aktualizováno

Pražský maraton se kvůli omezením spojeným s bojem proti koronaviru nepoběží ani letos. Pořadatelé závod plánovaný na neděli 10. října přeložili na květen příštího roku. Informovali o tom dnes v tiskové zprávě.

Foto: RunCzech

Pražský maraton se nepoběží ani letos

Článek

Už dříve organizátoři běžeckého seriálu RunCzech zrušili další velké akce v metropoli - půlmaraton a Grand Prix na 10 kilometrů, které se měly konat na začátku září. Maraton i půlmaraton mají obvykle jarní termíny, ale kvůli pandemii koronaviru byly odloženy. Nakonec se letos neuskuteční vůbec, stejně jako v loňském roce.

"Za aktuálně platných covidových opatření nemůžeme za tým RunCzech garantovat vysokou kvalitu, bezpečnost a bezproblémovou organizaci závodu s účastí nad 3000 běžců," uvedl prezident organizačního výboru RunCzech Carlo Capalbo. Při Pražském maratonu se podle organizátorů najednou sejde až 18.000 lidí.

Podle aktuálních vládních opatřeních by museli běžci startovat ve vlnách, pořadatelé musejí kontrolovat testování či očkování účastníků, dodržování bezpečné vzdálenosti komplikuje přípravy v zázemí. Za těchto podmínek plánuje RunCzech uspořádat alespoň půlmaratony v Ústí nad Labem a Českých Budějovicích v příštích dvou měsících.

Běžci přihlášení na Pražský maraton si mohou převést registraci na příští rok.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články