Hlavní obsah

Z oštěpařky Obergföllové bobistka nebude, při jízdě jí bylo zle

Berlín

Mistryně světa v hodu oštěpem Němka Christina Obergföllová koketovala s myšlenkou, že by se pokusila prosadit i na zimních olympijských hrách v jízdě na bobech. Po prvním svezení v ledovém korytě jí ale bylo tak zle, že od tohoto nápadu rychle upustila.

Foto: Profimedia.cz

Německá oštěpařka Christina Obergföllová.

Článek

"Po jedné jízdě mi bylo na umření, sbírala jsem se z toho dvě hodiny," svěřila se dvaatřicetiletá atletka magazínu Sport Bild. Testovací trénink absolvovala potají na rychlé dráze v Altenbergu jako brzdařka s pilotkou Cathleen Martiniovou, mistryní světa z roku 2011.

"Tohle téma je vyřízené. Je to škoda, protože by bylo vážně skvělé získat medaili na letní i zimní olympiádě," uvedla Obergföllová, která skončila loni v Londýně druhá za Barborou Špotákovou a v roce 2008 v Pekingu byla při prvním olympijském triumfu české oštěpařky třetí.

Úspěšný přechod z atletiky k bobům se v minulosti povedl několika německým vrhačkám. Naposledy koulařce Petře Lammertové, halové mistryni Evropy z roku 2009, která loni získala se Sandrou Kiriasisovou na světovém šampionátu stříbro.

V amerických barvách chce v jízdě na bobech v Soči uspět Lolo Jonesová, dvojnásobná halová mistryně světa v běhu na 60 metrů překážek.

Reklama

Související témata: