Hlavní obsah

Klučinová dostala exkluzivní soupeřku. V Kladně ji zkusí potrápit i olympijská medailistka

Praha

Kladenský TNT Express mítink se může těšit na velmi zajímavou sedmibojařskou premiéru. Stadión Sletiště si totiž pro svůj debut vybrala bronzová olympijská medailistka ve skoku do dálky Janay DeLoachová Soukupová. Česká favoritka Eliška Klučinová tak při osmém ročníku mítinku bude mít velmi zajímavou soupeřku.

Foto: Profimedia.cz

Americká dálkařka a brzy už i sedmibojařka Janay DeLoachová Soukupová.

Článek

Ráno ještě osmadvacetiletá Američanka ve startovní listině nebyla, ale během dne agent Paul Doyle i ředitel mítinku Zdeněk Lubenský její účast potvrdili.

DeLoachová, která po předloňské svatbě používá i příjmení Soukupová, by pochopitelně měla posbírat nejvyšší bodový zisk v dálce, v níž je i halovou vicemistryní světa, vždyť před dvěma lety překonala hranici sedmi metrů.

Do čela soutěže by se ale podle papírových předpokladů měla dostat už v úvodu po stovce překážek, kterou umí zvládnout pod 13 sekund.

Přestože celý sedmiboj dosud neabsolvovala, i její další výkony dávají tušit, že by mohla poskládat kvalitní výkon. Koulí už zvládla 13,44 m, do výšky umí 170 cm a rychlost na dvoustovce ji určitě také nebude chybět. Klíčové pak bude, jak se vyrovná se závěrečnými dvěma disciplíny závodu, oštěpem a osmistovkou.

Reklama

Související témata: