Hlavní obsah

Jak nahradit Bolta? Manažer záviděl formuli jedna a narychlo sháněl Gatlina

Michal OsobaSport.czPrávo
Aktualizováno

Poslední dny a týdny před Zlatou tretrou nemá manažer Alfons Juck klidné spaní. Každý mail od manažerů atletů otvírá s obavami, aby mu z excelentní sestavy nevypadla některá z hvězd. Tak jako se to stalo třeba minulý týden v případě jamajského sprinterského dua Usain Bolt, Shelly-Ann Fraserová-Pryceová.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Americký sprinter Justin Gatlin slaví vítězství v závodě na 100 metrů na mítinku Diamantové ligy v Římě.

Článek

„Nevidím moc jmen, která by nám chyběla. Ale je to složité, často se atlet probudí s tím, že ho něco rozbolelo, nebo trenér rozhodne o změně programu,“ vypraví manažer. „To je nevýhoda atletiky. Ve formuli jedna se většinou nestane, že by se Vettel zranil a na další závod nepřijel. Organizátoři vědí, že dorazí všichni,“ srovnává Juck.

Hvězda z plakátu

Boltova neúčast mu přidělala řadu starostí. Sprinterský král byl na plakátech k mítinku, stejně jako rovněž zraněný český čtvrtkař Pavel Maslák. „Ale na Diamantové lize v Oslu to měli stejné. Na plakátech měli Lemaitra a dva dny před mítinkem jim řekl, že je zraněný a nemůže přijet. To už není šance zareagovat,“ ví Juck.

Sám na Boltovu ostravskou absenci zareagovat stihl. Okamžitě se zaměřil na nejrychlejšího momentálně závodícího muže Justina Gatlina. „Nebylo to snadné, začali jsme jednat, až když to s Boltovou účastí nevypadalo dobře. Protože na něj každý organizátor čeká do poslední chvíle,“ přiznává Juck.

„Naštěstí máme dobré vztahy s Gatlinovým manažerem,“ kvituje. Američan bude nejdražší hvězdou Zlaté tretry, ale nadstandardní požadavky neměl. „Bylo třeba doladit letenky, přiletí v sobotu přes Frankfurt a Krakov. A chtěl s sebou mít masérku a manažera,“ dodal Juck.

Reklama