Hlavní obsah

Sledujte nejzářivější hvězdy i nezbedu Kazmu. Olomoucký půlmaratón živě na Seznamu

Praha

Stále populárnější půlmaratón v Olomouci, který se běží tuto sobotu, si letos nenechaly ujít ani nejzářivější hvězdy atletiky. Na startu posledního předprázdninového závodu seriálu RunCzech bude i světový rekordman v maratónu, Keňan Wilson Kipsang a jeho krajanka, dvojnásobná mistryně světa Edna Kiplagatová. Celý závod navíc bude možné sledovat premiérové v přímém přenosu na Seznam.cz.

Foto: runczech.com

Nejrychlejší maratónec historie Keňan Wilson Kipsang (vpravo) si brousí zuby na triumf na poloviční trati v Olomouci.

Článek

Keňané na Hané razí heslo, že závod je nejlepší trénink. „Jsem moc rád, že mohu v Česku běžet. Je to pro mě důležitá příprava pro další podzimní maratón, chci běžet rychle," líčil po příletu z Keni Kipsang, jehož maximem na „půlce" je 58:59 min. „I já se připravuju na svůj větší závod na podzim. Změnila jsem trénink, uvidíme, co to přinese," poznamenala Kiplagatová s osobním rekordem 1:07:41 hod.

Keňský vytrvalec zaběhl rekordní maratón loni v Berlíně a namátkou spočítal, že k němu vedlo asi osmdesát tisíc tréninkových kilometrů v průběhu jedenácti let. Úctyhodné číslo ale Kipsang nebere příliš vážně a sám vyzdvihl výkony české legendy a svého idolu Emila Zátopka. „Smekám před ním, co dokázal. Vyhrát tři zlaté na jedné olympiádě na různých tratích? Myslím, že to už nikdy nikdo nedokáže, je tolik výborných běžců a třeba pětka a maratón jsou úplně odlišné běhy," uvedl dvaatřicetiletý závodník.

Nejen hvězdy první kategorie ale budou na startovní čáře. Přitažlivá atmosféra olomouckého půlmaratónu přivábila na start na 7300 běžců a mezi nimi i prostořekého moderátora pořadu One Man Show Kazmu. Ten bude usilovat o zdolání tratě kvůli sázce s generálním ředitelem Seznamu a pokud se do cíle nedostane v čase pod tři hodiny, přijde o svůj pořad na Stream.cz.

Hon na Keňany, Kazmovo utrpení i své kamarády ve startovním poli můžete premiérově sledovat  v přímém přenosu na adrese www.sport.cz/videoprenos/olomouc/. Studio závodu otevře už v 18 hodin, startovní výstřel zazní v 19 hodin  a přenos poběží do 21 hodin. Běh bude snímat celkem dvanáct kamer - z toho bude jedna v helikoptéře a dvě na motocyklech. Přenos poběží rozdělený na dvě části - jedna čistě závodní, druhá v rámci reality show Kazma to nedá.

Reklama