Hlavní obsah

Drastická léčba u Boltova doktora zabrala. Hejnová po množství injekcí běhá bez bolesti

Praha

Bolest nepolevovala, dvouměsíční klid nepomohl. A tak se mistryně světa na 400 m překážek Zuzana Hejnová rozhodla využít služeb jedné z největších sportovních lékařských kapacit.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Překážkářka Zuzana Hejnová se zase upíná k závodění.

Článek

Přes Petra Svobodu, jemuž pomáhal s návratem k atletice po vleklém zranění achilovky, si sehnala kontakt na německého lékaře Hanse-Wilhelma Müllera-Wohlfahrta a série návštěv přinesla efekt. Na dotaz, zda ji stále bolí pata, kvůli níž předčasně ukončila letošní sezónu, tak úřadující Sportovkyně roku už může s čistým svědomím odpovědět: „Ne.“

Müller-Wohlfahrt má k léčbě osobitý přístup. „Využíval vlastně jen homeopatika a telecí aminokyseliny. Ta léčba první byla zpočátku dost drastická, tři dny jsem se nemohla hnout. Ale pak to najednou odeznělo,“ popisuje sedmadvacetiletá překážkářka.

Vzkazy hvězd povzbudily

V kronice návštěv na klinice viděla vzkazy hvězd jako Usain Bolt či Rafael Nadal. „Člověka povzbudí, když si přečte poděkování, jak jim doktor zachránil kariéru, pak tomu věří víc,“ přiznávala Hejnová.

A tak s důvěrou sledovala, jak dostává jednu injekci za druhou do zad i bolavé nohy. „Říkala jsem si, že mi těch injekcí dává tolik, že se tam tolik látky nemůže vejít, měla jsem nohu nafouklou, ale tělo to strašně rychle vstřebá,“ vypráví.

Minulý týden ještě strávila v Mnichově na další kúře s povzbudivými výsledky. „Každý den se mi věnoval a slíbil, že se to vyléčí. Teď trénuju bez bolesti,“ libuje si po soustředěních v Tatrách a Harrachově, kde kromě odrazů už absolvovala kompletní přípravu.

Pokud bude schopna dál trénovat bez omezení, chtěla by absolvovat halovou sezónu s vrcholem na březnovém HME v Praze.

Reklama

Související témata: