Hlavní obsah

Hvězdná bitva siláků. Stromovka viděla nejlepší koulařské představení sezóny

Praha

Žádný z renomovaných světových atletických mítinků se nemůže chlubit takovou úrovní koulařské soutěže jako domácí mistrovství republiky. Bitva tria Jan Marcell, Tomáš Staněk, Ladislav Prášil vrcholila za hranicí extratřídy 20,50 m.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Koulař Tomáš Staněk během halového mistrovství republiky v atletice.

Článek
Fotogalerie

„Ta konkurence u nás je neskutečná,“ přikyvoval Marcell. Vždyť šest českých koulařů se v této sezóně dostalo za hranici limitu pro halové mistrovství Evropy v Praze, nominaci už má ale v podstatě jistou trojice nejlepších z halového mistrovství republiky.

Marcell se zlepšil hned prvním pokusem na 20,71 m. „Ten byl úplně volný a dynamický. A když chci pak dát ránu, vypadá to mnohem hůř, to ani nemá cenu ty pokusy ustávat,“ říkal na adresu svých dalších pěti pokusů, které skončily přešlapem.

Za techniku by si nafackoval

Marcell o pět centimetrů porazil druhého muže aktuálních evropských tabulek Tomáše Staňka. „Porážka mě zase tolik nemrzí. Spíš už jsem se těšil, že bych konečně mohl předvést nějaký závod, z něhož bych fakt mohl mít radost, protože v Lodži to bylo daleko, ale pořád tam byly rezervy,“ připomněl svůj zatím nejlepší závod, kde předvedl výkon 20,94 m.

„I tady to bylo daleko, ale za tu techniku bych si trochu nafackoval, každý pokus byl jiný,“ okomentoval soutěž Staněk.

Třetí místo bral obhájce bronzu z předloňského halového mistrovství Evropy v Göteborgu Ladislav Prášil, jenž se ve Stromovce dostal za 20,51 m. Českým silákům tak aktuálně patří v evropských tabulkách druhé (Staněk), čtvrté (Marcell) a osmé (Prášil) místo, hned první finále halového ME v pátek 6. března tak bude pro české fanoušky hodně zajímavé.

Reklama

Související témata: