Hlavní obsah

Maslák nechtěl parťákům štafetu zkazit. Pro druhou medaili si šel na banket

Praha

Úplně poslední disciplína programu halového mistrovství Evropy symbolicky uzavřela i českou medailovou sbírku. Kvarteto Daniel Němeček, Patrik Šorm, Jan Tesař a Pavel Maslák nestačilo jen na vítězné Belgičany a Poláky, hvězdný finišman kontroloval třetí příčku. „Určitě to bylo těžší, než dny předtím, nebyl jsem v plné energii,“ přiznával Maslák, jenž absolvoval čtvrtou čtyřstovku ve třech dnech.

Pavel Maslák po bronzu ve štafetě.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Svěřenec Dalibora Kupky přebíral od Tesaře na třetím místě už s dostatečným náskokem na další tři štafety. „Viděl jsem, že kluci ten náskok zvětšovali,“ chválil své parťáky.

Český rekord bonusem

Sám se ale nechtěl nechat strhnout bouřícím davem. „V Göteborgu před dvěma lety jsem myslel, že to ještě vyhraju a doběhl původně čtvrtý, než došlo k diskvalifikaci. Takže jsem to spíš zkazil a teď jsem se soustředil na to, abychom dobře dopadli,“ popisoval.

Bronzový závod Češi ozdobili národním rekordem 3:04,09. „Ale já chtěl hlavně medaili, bylo mi jedno, za jaký čas,“ ujišťoval Maslák. Pro bronz si kvarteto šlo na večerní závěrečný banket, kde se štafetové medaile předávaly. „Oslava? Uvidíme, jak se to tam rozjede,“ usmíval se Tesař.

Reklama

Související témata: