Hlavní obsah

Holuša proti času. Pokus o český rekord tahákem Odložilova memoriálu

Praha

Jakub Holuša a proti němu čas 3:34,87 Jana Kubisty z roku 1983. Takový bude jeden z taháků Memoriálu Josefa Odložila, který pražská Juliska uvítá 8. června. Halový mistr Evropy už na český rekord pomýšlí dlouho, teď mu organizátoři 22. ročníku atletického mítinku přislíbili špičkové soupeře, vodiče i finanční odměnu v případě úspěchu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Holuša během atletického mítinku Zlatá tretra 2015.

Článek

Nemůžou se chlubit Boltem či dalšími nejzářivějšími světovými hvězdami jako Zlatá tretra, ale tradiční memoriál nabízí přehlídku českých es v kvalitní konkurenci a vstupné zdarma.

Bez Špotákové a překážkářek

Další šampión z březnového ME v pražské O2 areně Pavel Maslák zkusí na čtvrtce oplatit porážku z Ostravy Polákovi Karolu Zalewskému, Petr Svoboda se vynasnaží potvrdit rostoucí formu nad překážkami, v akci budou medailisté z velkých akcí kladivář Lukáš Melich a tyčkař Jan Kudlička, po zdravotních potížích se vrátí na půlce Lenka Masná a snad i koulař Ladislav Prášil, jenž od halového bronzu laboruje s prasklinou kyčle.

Dvě parádní české disciplíny ale budou bez domácího elitního obsazení. Kvůli termínové blízkosti Diamantových lig v Birminghamu a Oslu se v oštěpu neukáže Barbora Špotáková a na čtvrtce překážek Zuzana Hejnová s Denisou Rosolovou.

„Dorazit by měli i vítězové z úterní Zlaté tretry, brazilský tyčkař Braz či izraelská oštěpařka Dorozhonová,“ hlásí ředitel mítinku Miroslav Ševčík.

Reklama