Hlavní obsah

Výškaři splnili limity na halové MS

TŘINEC

Výškařky, vítězka Barbora Laláková i druhá Iva Straková splnily při úvodním závodu Moravské tour v Třinci limit pro halové mistrovství světa, jež proběhne v březnu v Moskvě. Při 14. ročníku Beskydské laťky dosáhl kritéria pro start na MS také Tomáš Janků, který jen horšími pokusy skončil za mladým Rusem Ivanem Uchovem.

Článek

Devatenáctiletý vítěz se přes 224 cm dostal až napotřetí. Další výšku ale zdolal na první pokus, a protože Tomáš Janků stejný výkon zvládl napodruhé, prémii tisíc dolarů kasíroval ruský mladík. Pokoušel se pak zlepšit i letošní maximum o centimetr na 233, jenže neuspěl. Závod vynechal Jaroslav Bába, o bronz se dělili hvězdný Rus Rybakov se Svatoslavem Tonem.

Obě české závodnice skočily 192 cm na první pokus, jenže víc už nezvládly a zápletku rozhodl až nezdar zkušenější Strakové při rozeskakování na 191 cm. "Jsem schopna dostat se výš, snad se to povede třeba ve středu v Ostravě, nebo v sobotu v Hustopečích. Limit je senzace," říkala Barbora Laláková, která se radovala z překvapivého prvenství.

Reklama