Hlavní obsah

Zbrusu nová hala, vyprodáno a přímý přenos. Atletům v Ostravě půjde už i o Rio

Praha

Každou zimu s výjimkou roku 2002, kdy se hala vzpamatovávala z povodní, se posledních devatenáct let potkávali nejlepší atleti na domácím šampionátu v pražské Stromovce. Jiná hala splňující nároky na republikový šampionát ani v Česku nebyla.

Foto: Jan Kucharčík

Tyčkařka Jiřina Ptáčníková bude jednou z hvězd šampionátu.

Článek

Od letošního roku to neplatí, v Ostravě vyrostla nedaleko vítkovického stadiónu zbrusu nová moderní aréna. Do hlediště se vejde přes tisíc sedících diváků, kapacita pro víkendový domácí šampionát byla rychle vyprodána. „Konečně nebudu mít přišlápnuté palce na noze,“ těší se šéftrenér Tomáš Dvořák na prostornější hlediště, než je ve Stromovce. Poprvé v historii navíc část programu odvysílá ČT sport přímým přenosem.

Přibydou limity?

Co bude v Ostravě ve hře? Domácí tituly a hned tři sady limitů. Pro halové MS v Portlandu je šampionát poslední šancí, pro mistrovství Evropy v Amsterdamu a olympiádu v Riu první. Letenku do USA si zatím zajistila šestice atletů, ve svých disciplínách se představí tyčkaři Michal Balner a Jiřina Ptáčníková a koulař Tomáš Staněk.

Čtvrtkař Pavel Maslák se otestuje na dvoustovce, Kristiina Mäki, která má limit na 1500 m, poběží osmistovku a mílař Jakub Holuša šampionát pro lehčí zranění vynechává.

„Kousek k limitu chybí Honzovi Kudličkovi v tyči, blízko je i dálkař Radek Juška a na patnáctistovce se pokusí nominovat Filip Sasínek,“ vyjmenovává Dvořák největší adepty na rozšíření výpravy.

Taháky víkendu
Sobota – 15.15 tyč Ž (Ptáčníková, Maláčová), 16.05 dálka M (Juška), 17.35 60 m M (Veleba, Stromšík).
Neděle – 14.15 výška Ž (Hrubá), 14.25 tyč M (Balner, Kudlička), 15.45 koule M (Staněk), 15.50 400 m M (Desenský, Šorm, Němeček, Tesař), 16.10 200 m M (Maslák).
Přímý přenos vysílá ČT Sport v neděli od 15.00.

Reklama

Související témata: